Oldal kiválasztása

dsc08752

A Domonkos Rend Nemzetközi Liturgikus Bizottsága elindította liturgikus folyóiratát, amelyet magyar nyelven mi is folyamatosan közreadunk. A folyóirat negyedévente jelenik meg.

Alább találjuk a Bizottság nyitó levelét.

A magyar fordítás minden esetben az Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi nővérek Kongregációjának szellem tulajdonát képezi,

azt sokszorosítani, más folyóiratban, könyvben megjelentetni nem szabad.

Katekézishez, hittanórákhoz, csoportos beszélgetésekhez, ill. személyes használatra nyomtatható.

 

COMMISSIO LITURGICA ORDINIS PRAEDICATORUM

Róma, 2018. Június 22.
Kedves Testvérek és Nővérek Szent Domonkosban!
A Domonkos Rend Nemzetközi Liturgikus Bizottságaként örömmel mutatjuk be nektek bizottságunk új próba-forrását, melynek címe: Laudare.
A Laudare-írásokkal szeretnénk előmozdítani a liturgikus képzésünket oly módon, hogy az teológiailag megalapozott, mégis érthető legyen. A Laudare azután jött létre, hogy a domonkos család különböző ágainak tapasztalatait meghallgattuk, akik elmondták, hogy szeretnének többet tudni és jobban elmélyülni a domonkos Rend liturgikus életében.
Ennek a kis folyóiratnak minden egyes száma egy-egy sajátos liturgikus témával foglalkozik történelmi, teológiai, pasztorális és az imaélet szempontjából, melyeket egyéni vagy csoportos elmélkedésre, beszélgetésre szánt kérdésekkel, valamint javaslatokkal egészítünk ki. Továbbá, mindegyik szám bemutatja, hogy a Rend egy-egy tagja mit mond az adott témával kapcsolatban, ill. hogy a téma milyen egyházi szempontokat tartalmaz. Természetesen a folyóirat nem tárgyal minden lehetséges szempontot, sokkal inkább lendületet szeretne adni a további tanulmányokhoz.
A Bizottság reméli, hogy ez a folyóirat a domonkos család minden tagját segíteni fogja, hogy a liturgiáról mint életünk forrásáról elmélkedjen és átültesse azt a gyakorlatba.
A Liturgikus Bizottság