Oldal kiválasztása

Galéria – 2018

Tornaterem-átadás Kőszegen (2018. Nov. 14.)

Elkészült a kőszegi Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolánk és Gimnáziumunk új tornaterme, melynek ünnepélyes átadására 2018. november 14-én került sor. A tornaterem boldog Pierre Giorgio Frassati világi domonkos testvér oltalma alatt áll.

Schnider Angelika n. örökfogadalma - 2018.aug.8.

Angelika nővérünk augusztus 8-án örökfogadalmat tett. A szentmisét dr. Székely János szombathelyi püspök atya celebrálta.

Fogadalomújítás - 2018.aug.7.

Augusztus 7-én reggel az ideiglenes fogadalmas nővérek (Krisztina n., Márta n., Benedikta n., Rita n.) újabb egy évre újították meg szerzetesi fogadalmukat. A szentmisét Kovács Richárd atya mutatta be.

Beöltözés - 2018. aug.7.

Augusztus 7-én jelöltjeink, Blanka, Tündi, Bea és Viola beöltözését ünnepeltük az ünnepi vesperást követően, s ezzel egy év jelölt idő után megkezdték a szerzetesi életre való készületük következő szakaszát, a novíciátust.

150 éves jubileumi zarándoklat - 2018. aug.6. Szarvaskend, Vasvár

A zarándoklat alkalmával ellátogattunk Szarvaskendre, ahol a Kongregáció novíciátusa volt 1941-től kezdve. Itt is nagyon kedves fogadtatásban volt részünk: a helyi polgármester, dr. Major Katalin fogadott bennünket és beszélt nekünk a kastély történetéről, a nővérek ottani életéről, a kastély múltjáról, stb. Ezt követően Vasvárra mentünk, ahol Tóth Balázs polgármester úr fogadott bennünket. majd röviden bemutatta a volt rendház jelenlegi helyzetét. Majd Dr. Zágorhidi Czigány Balázs történész végigvezetett minket az épületben. Ezt követően ellátogattunk a vasvári temetőbe, ahol 14 vasvári nővérünk van eltemetve. Zágorhidi úr végigvezetett minket a Vasvári Múzeum domonkos helytörténeti kiállításán, s gazdag, részletes ismertetőt tartott a domonkos rend, s különösen is a domonkos nővérek magyarországi történetéről, tevékenységükről, életéről, de beszélt a város történelméről, helyi érdekességekről is. Bővebben itt: http://domonkosnoverek.hu/?page_id=17556

150 éves jubileumi zarándoklat - 2018. aug. 5. Gleisdorf és Graz

A Kongregáció 150 éves Jubileuma alkalmából ellátogattunk azokra a helyekre, amelyek közösségünk életében fontos szerepet töltenek be, akár a kongregáció alapítása, akár későbbi élete szempontjából.

Jelöltbevezetés - 2018.aug.3.

Aug. 3-án két fiatal, Katalin és Anna kezdték meg a jelöltévet közösségünkben. Egy kis ízelítő a befogadásukról...

Nemzetközi Domonkos Képzés - Kőszeg - 2018.júl12-17.

Kőszegen vettünk részt idei nemzetközi domonkos képzésünkön, 11 országból, 14 nemzetből voltunk jelen. Előadóink két domonkos biblikus teológus: sr. Nazik Matty Erbilből (Irak) és Philippe Lefebvre Fribourgból (Svájc). A téma: Nők a Szentírásban volt: kiváló előadásokat hallhattunk, teljesen újszerű és gazdagító megvilágításban. Nazik nővér beszélt nekünk az iraki helyzetről, az Iszlám Állam elűzése utáni újrakezdésről is. Tanúságtételének ereje, a nehézségek, a remény - a reménytelenség ellenére, amiről beszámolt több volt egyszerű tanúságtételnél.

A szeretet ára - Domonkos esték Kőszegen - 2018.03.07.

Rauscher Dóra n. tartott előadást Kőszegen, a Domonkos Esték keretében

Unitas - 2018

2018. február 17-én került megrendezésre a domonkos nővérek szervezésében az ún. Unitas, a szerzetesnövendékek és kispapok országos találkozója. A téma : Apostoli élet és imádság. Előadó Kakucs Petra domonkos nővér volt.