Oldal kiválasztása

Galéria – 2015

Hivatászarándoklat - 2015. május

2015. május 30-án megtartottuk a 3. hivatás-zarándoklatot Máriaremetéről gyalog át Makkosmáriára. A zarándoklat jól mintázta az életet: bár néhány kanyarral, és egészen más úton, mint ahogyan terveztünk, az Úr célba vezetett bennünket.

Máriazelli zarándoklat - 2015. június 27-29.

2015. június 27-29. között Mariazellbe zarándokoltunk, Mária oltalmába ajánlani Kongregációnkat, hivatásunkat, és új hivatásokért imádkozni. Útba ejtettük Heiligenkreuz virágzó ciszterci monostorát, mely bővelkedik új hivatásokban. És egyik délután a közösség egyik fele a pompás melki apátságot is meglátogatta, míg a másik fele felfedezte gyalog a környék hegyeit, tavait - legalábbis részben :) .

Nemzetközi Domonkos képzés Badinban (Szlovákia) - 2015. nyár

2015 nyaràn Badinban tartottuk a szokásos, háromévenkénti nemzetközi domonkos nővér képzést. Ezúttal a szlovák nővérek láttak minket vendégül. Európa minden tájáról érkeztek domonkos nővérek. A képzést, melynek témája az ember, az ember antropológiai és teológiai aspektusai voltak, Vivian Boland domonkos atya és Deák Hedvig nővér tartotta.

Emilia nővér 80. szülinapja - 2015.szept.30.

2015. szeptember 30-án ünnepeltük Emilia nővérünk 80. születésnapját :)

Szerzetesek tere - 2015. szeptember

2015 szeptemberében, a Szerzetesek Éve és a Rendben vagyok programsorozat keretén belül került megrendezésre az ún. Szerzetesek tere, amelyen számos kulturális, zenei, művészi, egyházi, intellektuális és játékos programon vehettek részt az odalátogató érdeklődők.

Kollégium- és kápolnaszentelés Kőszegen - 2015.okt.1.

A kőszegi Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium frissen felújított kollégiumépületét és iskolakápolnáját Veres András szombathelyi megyéspüspök áldotta meg október 1-jén, a Gyermek Jézusról nevezett Szent Teréz ünnepén.

Kápolna- és házszentelés Vásárhelyen - 2015

2015. október 7-én került sor a Szent István tér 4. alatti házunk kápolnájának a szentelésére, melyet Kiss-Rigó László püspökatya végzett.

800 éves Domonkos Jubileum megnyitója - Budakeszin, 2015. november 7.

2015. nov. 7-én nyitotta meg Ferenc pápa a Domonkos Rend 800 éves jubileumát. Ezzel összhangban mi is megünnepeltük a megnyitót Budakeszin, barátainkkal, ismerőseinkkel együtt.

Diána nővérünk ezüstfogadalma - 2015. december

Diána nővérünk 2015-ben ünnepelte ezüstfogadalmát, amelyet szentmise keretében ünnepeltünk meg. A misét dr. Laurinyecz Mihály atya celebrálta. Az Úr áldja meg minden kegyelmével, áldásával Diána nővért, és adja meg neki a halálig tartó hűség kegyelmét.