Oldal kiválasztása

Galéria – 2017

OP 800 Konferencia - Domonkosok a társadalomért - 2017. feb.24.

Több mint 100 fő részvételével 2017. február 24-én a Domonkos Rend jubileumi évének utolsó elemeként egy társadalmi, gazdasági témájú konferenciát bonyolítottak le a KETEG Alapítvány segítségével a Budapesti Corvinus Egyetemen, Domonkososk a társadalomért (OP800) címmel. A konferencián nyolc külföldi domonkos és három magyar filozófus tartott előadást.

Jelöltbevezetés - 2017

2017 nyarán négy fiatal kezdte meg közösségünkben a szerzetesi élet első szakaszát, a jelöltidőt.

Beöltözés - 2017. aug.6.

A szerzetesi képzés elsőszakaszának lezárultával Neveda Orsolya jelölt megkezdte a noviciátust, mely a szerzetesi habitus felöltésével kezdődik meg. Szerzetesi neve ezentúl Bernadett nővér.

Rita nővér elsőfogadalma 2017. augusztus

A két év noviciátus után Rita nővér Kőszegen, a Zárdatemplomban letette első fogadalmát. A szentmisét Takács Gyula atya mutatta be.

Hedvig n. és Lujza n. ezüstfogadalma - 2017. aug.8.

2017. aug. 8-án, a kőszegi Zárdatemplomban ünnepeltük Deák Hedvig nővér és Héjja Lujza nővér ezüstfogadalmát, ünnepi szentmise keretében, amelyet Lukács János jezsuita atya és Roska Péter atya mutatott be. Áldja meg az Úr nővéreinket minden kegyelmével és gazdagítsa őket tovább a szereteteben és hűségben!

OP rendtörténeti képzés Mirjam nővérrel - 2017. aug.9.

2017 augusztusàban, szokás szerint közös képzésünk is volt, melyet ezúttal Magyar Mirjam nővérünk tartott a Kongregáció alapításának történetéről, körülményeiről, nehézségeiről, az első nővérek életéről, majd a közösség országos szinten történő megjelenéséről, hiszen a nővérek minden nehézség ellenére is sorban alapították az új rendházakat szerte az országban. A képzés egyébként már előrevetítette a Kongregáció 150 éves Jubileumát, amelyet majd 2018 során "ünneplünk".

Lelkigyakorlat Püspökszentlászlón - 2017. augusztus

2017 augusztusában a közösség egy része Püspökszentlászlón lelkigyakorlatozott. A gazdag lelki elmélkedéseket dr. Udvardy György, pécsi megyéspüspök tartotta, és az elmélyülést az egyszerre festői, ugyanakkor vadregényes vidék is segítette.

Kőszegi rendház kápolnájának a szentelése - 2017. október

2017. okt.1-én szentelték fel a kőszegi kibővített rendházunk új kápolnáját. A szentmisét dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök celebrálta.

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó - 2017. október 12.

Kicsit ugyan eltolódva, de tekintettel a 2017. januárjában hivatalosan is lezárult 800 éves OP Jublileumra, a 2017 őszén megrendezett Nagymarosi Ifjúsági Találkozó szintén domonkos jegyekben zajlott. Erről néhány kép...

Tornaterem alapkőletétele Kőszegen - 2017. okt. 25.

A kőszegi iskolánk új tornateremmel bővül. Az alapkőletétel ünnepségére 2017. október 25-én került sor, Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök és Soltész Miklós egyházi, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Huber László Kőszeg Város polgármestere, a tervezők és a kivitelező képviselői is. A tornaterem Boldog Pierre Giorgo Frassati, világi domonkos testvér nevét viseli majd és az ő oltalma alatt áll.

Képzés a szerzetesi hivatás és a pedagógus identitás viszonyáról, nehézségeiről - 2017. október 26-27.

2017. október végén újabb képzésben volt részünk, melyet ezúttal a nashville-i (USA) Szent Cecíliáról nevezett Domonkos Kongregáció nővérei, Sr. Mary Amata és Sr. Amelia tartottak a kongregáció fogadalmas nővéreinek. Hedvig nővér kérte fel őket, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat arról, hogyan élhető meg gyümölcsözően a domonkos szerzetesi hivatás és a pedagógus identitás úgy, hogy a tanári pálya szépsége és apostoli volta világos legyen, illetve a tanári hivatás miként segíti a domonkos hivatást. A két nővér Hollandiából érkezett hozzánk, egyikük már több, mint 3 éve, a másik pár hónapja szolgál ottani missziójukban.

A Kongregáció 150 éves Jubileumának "megnyitója" és Katalin nővér aranyfogadalma

2017. dec. 29-én nyitottuk meg Kongregációnk 150 éves jubileumát. A szűk (családi) körben tartott megnyitó alkalmával Hedvig n. beszélt nekünk a Kongregáció múltjáról, különösen is Árpád-ház Szent Margit életéről, amelyben a mi életünk is bizonyos értelemben gyökerezik. Erről hosszabban lásd: http://domonkosnoverek.hu/?page_id=6880. 2018-ban ünnepeljük közösségünk 150 éves jubileumát, amelynek során elsősorban domonkos szerzetesnői hivatásunkért szeretnénk hálát adni, valamint abban megerősödni, még inkább elmélyülni. Szeretnénk ugyanakkor, hogy mindazok, akikkel valamilyen módon kapcsolatban állunk, bekapcsolódhassanak hálaadásunkba, ezért ebben a menüpontban az egész esztendő folyamán megtalálhatjuk a jubileummal kapcsolatos eseményeket, imádságokat, információkat, stb, hogy így együtt is hálát adhassunk az Úrnak, minden hivatás megálmodójának. S ugyanekkor ünnepeltük Tódor Katalin nővérünk aranyfogadalmát, azaz 50 éves fogadalmi jubileumát is. Erről is néhány kép...