Oldal kiválasztása

18. HÉT: ALAPPILLÉREINK: AZ APOSTOLI MUNKA

“Jézus tolla és mikrofonja vagyok”

Hivatásom második legkedvesebb tevékenysége az apostoli munkám. Azért a második, mert az első legkedvesebb létmódomból következik, ami az ima. Az ima nem más, mint a Jézussal való személyes kapcsolatom. Minden itt dől el: itt és az elöljárónak való engedelmességben derül ki, mit akar Jézus, milyen lesz az apostoli életem. Huszonnégy év alatt eljutottam odáig, hogy ki tudom mondani: „mindenre azt mondom, igen”.

Nem a tevékenység fajtája, a kihívás nagysága, az apostoli munka minősége, színessége, izgalmassága, nehézsége határozza meg, szeretem-e, csinálom-e az apostoli életemet, hanem az, hogy Jézus akarja. Ha Ő akarja – és ez az elöljárói engedélyből, az elöljáróval való megbeszélésből kiderül –, akkor csinálom, buzgón, odaadással. Lehet az egy nehéz kihívás vagy akár egy könnyű, jelentéktelen ügy. Jézus nem ad nehezebb feladatot, mint amit a kegyelemmel képes ne lennék végrehajtani, s ad olyat is, amivel nem aratok sikereket, nem lehet „villogni”. A lényeg, hogy mindenkor az Ő tolla és mikrofonja legyek, tudván, hogy az érdem, a dicsőség az Övé, ugyanakkor azt is tudva, hogy szüksége van rám tervei kivitelezésében.
Jó páros vagyunk: Ő mondja, én teszem. És ezerrel besegít a tevésbe. Persze én is mondhatom, kérhetem adott esetben, dialogizálunk, de a végső szó az övé.

A domonkos prédikáció, tudományos munka lényege ez: contemplata et alliis tradere. a belül megélt igazságot, aki Jézus maga, tovább adom.
Ez csak egy Jézussal szoros kapcsolatban megélt élet során lehetséges.

12802932_1077364655641378_5903058967572707901_n