Oldal kiválasztása

„Az október az egyházi év csendes időszakai közé tartozik. Az utóbbi századok folyamán lassacskán mégis sajátos arculatot kapott mint a szentolvasó hónapja, a türelmes imádság hónapja.”

Írja Joseph Ratzinger (XVI. Benedek pápa)

A rózsafüzér imádsága az első keresztényeknek abból a szokásából ered, hogy a Boldogságos Szűznek köszönetet mondtak mindazokért a kegyelmekért, melyeket az embereknek hozott, és újra és újra megszólították őt segítségének kieszközlésére.
A rózsafüzér imádsága az első keresztényeknek abból a szokásából ered, hogy a Boldogságos Szűznek köszönetet mondtak mindazokért a kegyelmekért, melyeket az embereknek hozott, és újra és újra megszólították őt segítségének kieszközlésére. Rendünk kedves szentjének, Árpád-házi Szent Margitnak is különösen fontos volt a Máriával való kapcsolat, melyet a róla szóló legenda és a szentté avatási pere is említ.
„Margit a Boldogságos Szűz Mária négy ünnepének vigíliája alkalmából minden évben e napokon ezer véniát végzett, s közben mondta az „Ave Mariát…”
Sok-sok év hűséges imádságát követve a lepantói győzelem után (1571) született az október 7-i Mária-ünnep. Az idei évben egy szép jubileum is felragyogtatja számunkra ezt az imádságot. Száz éve, 1917. október 13-án a Boldogságos Szűz Fatimában Rózsafüzér Királynője néven jelent meg a három kis látnoknak.

„Nekünk ma újonnan kell utat törnünk a minket halló, hozzánk szóló Istenhez, vagy jobban mondva: hagynunk kell, hogy újonnan megajándékozzon bennünket ezzel az úttal” – így folytatja előző sorait XVI. Benedek pápa.

Szűz Mária, a Rózsafüzér Királynője, ha kérjük, vezet bennünket ezen az úton. Merjük Őt megszólítani, kérni, hogy mutassa meg nekünk az Ő Fiát, hogy mi magunk is valóban szerető emberek és az élő víz forrásai lehessünk ebben a szomjazó világban!
Rf_királynő