Baritz Sarolta Laura OP: Háromdimenziós gazdaság; Lehet-e gazdálkodni erényetikai paradigmában?

Az Olvasó egy időszerű és intellektuálisan meggyőző művet tart a kezében. A könyv közérthető empirikus kutatáson alapul, és bátor javaslatokat fogalmaz meg arról, mi lenne a teendő reduktív ökonomizmussal és mérgező nyereséghajhászással fertőzött korszakunkban. (…) A közgazdaságtan tanulmányozói, akik szeretnének végre kiszabadulni az „optimalizáló gazdasági szereplők” utópisztikus világából, és eljutni az igazi, többdimenziós emberek világába, természetéből fakadóan rokonszenvesnek fogják találni ezt a könyvet. (Prof. Stefano Zamagni Ph.D. University of Bologna)

Válságokkal teli világunkban egyre többen felismerik, hogy a gazdasági folyamatokat, illetve a cégeket lehet társadalmilag hasznosan is irányítani. Hangsúlyossá válik a döntéshozó egyén felelőssége. (…) Ennek az „új” szemléletnek szerencsére egyre több hirdetője van, de egyikük sem jutott olyan mélységekbe, olyan messzire, mint Laura nővér, aki (…) ezt a szemléletét nemcsak hirdeti, hanem tanítja is, mesterfokon. (Fodor István, az Ericsson Magyarország korábbi vezérigazgatója, majd elnöke)

… Ahogy egy ínycsiklandozó receptet olvasva az ember kedvet kap az étel elkészítéshez, úgy érez késztetést a ma embere Baritz Sarolta Laura disszertációjának olvasásakor a változtatásra, a gyakorlati megvalósításra. Törekedni az erényetika alapértékeire és az emberközpontú gazdaság elérésére épp olyan evidencia lehetne a hétköznapi és a tudományos életben, mint az ételben a só vagy a fűszer, mégis beszélni, írni kell róla, kutatni kell és cselekedni érte. (Antal Bálint, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója).