Oldal kiválasztása
Raimund de Vineis 1330 körül született Dél-Itáliában, a Nápoly közelében fekvő Capuában.
A felhőtlennek mondható gyermekkort követően apja kérésére jogi tanulmányait Bolognában kezdi meg. Itt ismerkedik meg a domonkos renddel, és kéri felvételét 1350-ben – egy látomás hatására – a testvérek közé.
Rajmund
A róla szóló források leginkább úgy említik őt, mint Sziénai Szent Katalin gyóntatóját – Rajmund viszont inkább Katalin „lelki gyermekeként” tekint magára. Számos alkalommal indulnak együtt apostoli utakra. Ennek az Isten Országáért vállalt együttműködésnek a gyümölcseként születik meg benne az elhatározás: lelkipásztorként szeretne még többet tenni az Egyházért, leginkább az akkor Avignonban időző pápa szolgálatában.
A nagy pestisjárvány idején súlyosan megbetegszik, ám Katalin imájának hatására csodás módon meggyógyul.
Imádságos ember, aki Evangélium szerinti életmódjával a Domonkos rend megújulásán fáradozik, s közben bölcsességével, finom tapintatával és a testvérek iránti nagy szeretetével sokakban tiszteletet ébreszt.
1380. május 12-én Bolognában a rend 23. általános főnökévé választják.
Élete végéig Szűz Mária nagy tisztelője marad. Az Istenanya iránti odaadó szeretete ölt testet abban a kérésében is, hogy a testvérek a zsolozsma több helyén említsék meg a „Maria mater gratiae” című verset.
1399. október 5-én a németországi rendházak vizitálása közben halt meg Nürnbergben.
XIII. Leó pápa 1899. május 15-én avatta boldoggá.