Oldal kiválasztása
Baritz Laura nővérünk az emberközpontú gazdaság és a fenntartható fejlődés területén nyújtott kiemelkedő szakmai tevékenységéért az idén elnyerte az Európai Polgár díjat.
Baritz Sarolta Laura domonkos szerzetes nővér, közgazdász a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanára, a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban (KETEG) szakirányú továbbképzés szakfelelőse. 2017-ben a Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Vatikáni Alapítvány „Tágabb értelem” elnevezésű pályázatán díjazták tevékenységét.
Az Európai Polgár díjat 2008 óta minden évben odaítéli az Európai Parlament. Az elismerés az alábbi területeken nyújtott kivételes teljesítmények jutalmazására szolgál:
– A tagállamok polgárai közötti kölcsönös megértés elmélyítését és a szorosabb integrációt, illetve az Európai Unión belüli határokon átívelő vagy a nemzetek közötti együttműködést elősegítő projektek.
– Az európai szellemiség megerősítéséhez hozzájáruló, hosszú távú, határokon átívelő vagy nemzetek közötti kulturális együttműködéssel járó projektek.
– Az Európai Unió alapjogi chartájában foglalt értékeket konkrétan kifejező projektek.
Magánszemélyek, magánszemélyek csoportjai, egyesületek vagy szervezetek az általuk megvalósított projektekkel pályázhatnak, vagy egy másik magánszemélyt, csoportot, egyesületet vagy szervezetet jelölhetnek az Európai Polgár díjra.
Idén rekordmennyiségű: 266 jelölt volt; a Covid-19 elleni küzdelemben kiemelkedő eredményeket az Európai Parlament külön elismerésben fogja részesíteni.
Forrás: Domonkos Nővérek/Facebook
Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír