Imádságok

Ima a hivatásért

Szászországi Boldog Jordánhoz

Boldog Jordán, Szent Domonkos méltó utóda, a rend megalapítása utáni időkben a te példád és lelkesedésed sok fiatalt buzdított, hogy kövessék Krisztust Szent Domonkos fehér ruhájában. Mint a domonkos hivatások pártfogója, könyörgünk Hozzád, vezess tehetséges és az apostoli életre, az igazság szolgálatára készséges fiatalokat arra, hogy szenteljék egész életüket Istennek. Segítsd ifjúságunkat, hogy fel tudjanak készülni és méltók legyenek a hivatás kegyelmére. Buzdíts fiatal szíveket, hogy szerezzenek jártasságot az isteni tudományokban, hogy erős elhatározással törekedjenek a hit bajnokaivá válni, és így valóban a világ világossága legyenek.

Szászországi Boldog Jordán, a domonkos hivatások pártfogója, segíts engem, hogy elnyerjem a bölcsességet, és megismerhessem, mi az Isten akarata számomra. A te hathatós közbenjárásoddal eszközöld ki számomra a kegyelmet, hogy megtaláljam, és tudjam követni az Istentől kapott hivatásomat. Ámen.

 

Hivatáskeresők rózsafüzére

Ha már felmerült benned a kérdés, hogy vajon Istennek mi az akarata az életeddel, milyen életúton szeretné, hogy kövesd, akkor bizonyára már el is kezdtél imádkozni azért, hogy az Úr megmutassa, mire hív.

A rózsafüzér nagyon jó eszköz erre is: imádkozhatod útközben, gyalogolva vagy villamoson, a szobádban, az Oltáriszentség előtt, rózsafüzéren vagy egyszerűen az ujjaidon számolva az Üdvözlégyeket… hagyva, hogy az ismétlődő szavak átmossák és kifényesítsék a szívedet.

Az alábbiakban minden titokhoz találsz egy rövid kis elmélkedést és egy fohászt, mely az adott titkot összeköti a hivatáskereséseddel, olyan szemmel nézve Jézus életének eseményeit, hogy mit mondhatnak azok számodra Isten akaratát keresve.