Oldal kiválasztása

Az iraki Sienai Szent Katalinról nevezett Domonkos Nővérek karácsonyi levele

“Lám, a csillag, amit napkeleten láttak, előttük haladt” Mt 2,9

irak

 

Kedves Barátaink és Jótevőink!

A Közép-Keleten élni és látni, mi történik körülöttünk, igencsak megnehezíti, hogy higgyünk abban, világunk kész arra, hogy fogadja az Urat. Karácsony csillaga száműzetésünk második évében is itt ragyog felettünk, hogy elmondja nekünk, világunk mennyire hasonló ahhoz az időhöz, amikor Jézus született. A vándorló, és utat vesztett mágusok ma is itt vannak köztünk, de nem hárman vannak, hanem több ezren. S Heródes, aki meg akarta ölni az ártatlanokat, szintén itt van, de sokkal több van belőle. A Szent Család még mindig életét mentve menekül, és sok más, a szélrózsa minden irányába elvándorló család követi őket. És Ráhel még mindig siratja gyermekeit, akiket kitéptek karjaiból, s szomszédai kísérik őt, akiknek gyászára nincsenek szavak.

S mégis, a karácsonyi csillag ragyogva mutatja nekünk a helyet, ahol a Béke Királya született. Ebben a világban, s nem valamelyik másikban született Jézus, hogy velünk és értünk legyen. Az Úr váratlanul érkezik, hogy próbára tegye értelmünket és reményünket. Eljön megkopott világunkba, még akkor is, ha a világ nem kész a fogadására. A gyengeség, a fájdalom, az erőszak és sötétség idején jön segítségünkre, hogy közel legyen hozzánk. Mindig itt van, vezeti a vándorló népet, elkíséri azokat, akik menekülnek, s letörli a síró anyák könnyeit.

Bízva Benne és közünk lévő erővel teli jelenlétében, tovább folytatjuk utunkat azokkal, akik Irakban maradtak, bár jövőnkkel kapcsolatban semmi sem biztos. A hírek egyáltalán nem bíztatóak, és az emberek már nem képesek gondolkodni. Kérünk Benneteket, imádkozzatok értünk, hogy Isten erősítse meg hitünket, világosítson meg minket és adja meg nekünk az Ő bölcsességét, hogy minden nehézség, ránk nehezedő nyomás ellenére is képesek legyünk a a megkülönböztetésre. Nagyon világos látásra és nagyon sok bátorságra van szükségünk!

Ezt a szent alkalmat megragadva, és bízva az Úr eljövendő uralmában, üdvözletemet küldöm minden nővérünknek, testvérünknek, barátunknak, jótevőnknek, és azoknak a szervezeteknek, akik elkísérnek minket a sötét éjszakánkban. Köszönjük, hogy vezércsillagok számunkra, amely megmutatja nekünk Isten gondoskodó szeretetét. Hisszük, hogy fénye bevilágítja sötétségünket és leszáll közénk.

Jöjj el Úr Jézus. Te vagy a mi örömünk … békén … életünk.

Sister Maria Hanna OP