Oldal kiválasztása

Laudare – Domonkos Liturgikus folyóirat

Laudare_1_1_Imádság-page-001

A Domonkos Rend Nemzetközi Liturgikus Bizottsága elindította liturgikus folyóiratát, amelyet magyar nyelven mi is folyamatosan közreadunk. A folyóirat negyedévente jelenik meg.

Alább találjuk a Bizottság nyitó levelét.

 

 

(A magyar fordítás minden esetben az Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi nővérek Kongregációjának szellem tulajdonát képezi,

azt sokszorosítani, más folyóiratban, könyvben megjelentetni nem szabad.

Katekézishez, hittanórákhoz, csoportos beszélgetésekhez, ill. személyes használatra nyomtatható.)

 

 

Nyitólevél:

 

Róma, 2018. Június 22.
Kedves Testvérek és Nővérek Szent Domonkosban!

 

A Domonkos Rend Nemzetközi Liturgikus Bizottságaként örömmel mutatjuk be nektek bizottságunk új próba-forrását, melynek címe: Laudare.
A Laudare-írásokkal szeretnénk előmozdítani a liturgikus képzésünket oly módon, hogy az teológiailag megalapozott, mégis érthető legyen. A Laudare azután jött létre, hogy a domonkos család különböző ágainak tapasztalatait meghallgattuk, akik elmondták, hogy szeretnének többet tudni és jobban elmélyülni a domonkos Rend liturgikus életében.
Ennek a kis folyóiratnak minden egyes száma egy-egy sajátos liturgikus témával foglalkozik történelmi, teológiai, pasztorális és az imaélet szempontjából, melyeket egyéni vagy csoportos elmélkedésre, beszélgetésre szánt kérdésekkel, valamint javaslatokkal egészítünk ki. Továbbá, mindegyik szám bemutatja, hogy a Rend egy-egy tagja mit mond az adott témával kapcsolatban, ill. hogy a téma milyen egyházi szempontokat tartalmaz. Természetesen a folyóirat nem tárgyal minden lehetséges szempontot, sokkal inkább lendületet szeretne adni a további tanulmányokhoz.
A Bizottság reméli, hogy ez a folyóirat a domonkos család minden tagját segíteni fogja, hogy a liturgiáról mint életünk forrásáról elmélkedjen és átültesse azt a gyakorlatba.
A Liturgikus Bizottság